Skip links

010 vodka

Meer bekendheid voor het Rotterdamse product 010 Vodka

Wouter Prohn, een geboren en getogen Rotterdammer, is de eigenaar van het drankmerk 010 Vodka. Dit doet hij samen met zijn zakenpartner Hubert van Linschoten. 010 Vodka is ontstaan bij distilleerderij Onder De Boompjes in Schiedam. Distilleerderij Onder De Boompjes is de oudste onafhankelijke distilleerderij van Nederland. Wouter werkte hier als commercieel project manager en was daarnaast verantwoordelijk voor onder andere productontwikkeling, sales en alles ter voorbereiding aan de productie. Hier ontstond het idee om 010 Vodka te maken. Dit is eerst vanuit de distilleerderij gedaan. Later is dit overgenomen en ging Wouter samen met Hubert verder.

Belang van sociale media

‘’Ik heb Fendorse gevonden via mijn vriendin. Die werk bij Fendorse en vroeg zich af of een campagne niet iets was voor 010 Vodka’’. Aangezien Wouter naast zijn werk vrij weinig tijd heeft om mensen en bedrijven te benaderen, had hij hier wel oren naar. ‘’Het is natuurlijk onwijs interessant om met drank de hort op te gaan en bij bedrijven aan te schuiven om de sales te doen. Daarnaast ben ik groot fan van de B2B markt’’. Het Fendorse concept was vrij nieuw voor Wouter. ‘’Ik ben zelf niet zo digitaal ingesteld op sociale media’’. Het plan van aanpak voor 010 Vodka bestond vooral uit traffic genereren. Voor Wouter was het belangrijk dat meer mensen zijn product zagen op onder andere LinkedIn. ‘’Instagram en dergelijke zijn hier ook goed voor, maar dan benader je niet direct mensen die echt wat komen kopen. Het is meer een reclamebord voor je product. Uiteindelijk wil ik natuurlijk gewoon flessen doorverkopen’’.

Doelstelling en verwachting

Wouter ging vrij open in de samenwerking met Fendorse. Het was voor hem vooral belangrijk in de B2B markt dat veel mensen 010 Vodka ontvingen in een kerstpakket of cadeautje. Zijn gedachtegang hierachter is dat de mensen die 010 Vodka als cadeautje hebben ontvangen hierdoor verrast zijn. ‘’Het kan natuurlijk ook zijn dat je het niet leuk vindt. Echter stel ik me voor dat, als je als Rotterdammer 010 Vodka ontvangt, er Rotterdamse trots achter zit. Rotterdammers zijn ook trotse mensen’’. Wouter hoopt dat mensen hierdoor enthousiast worden over 010 Vodka en dit de volgende keer in de slijterij zullen opzoeken om dit wellicht zelf als cadeau aan vrienden of familie te geven. Dit is hoe Wouter de marketing van B2B voor zich ziet. ‘’Hoe meer mensen het zien, hoe meer mensen het eigenlijk als cadeau ontvangen’’.

Uiteenlopende reacties

Wouter had wel verwacht dat er geringe reacties zouden komen op de leadgeneratie campagne. Echter heeft het hem positief verrast dat er zoveel uiteenlopende reacties zijn gekomen. Deze uiteenlopende reacties bestonden bijvoorbeeld uit mensen die vroegen om een offerte of een prijs, maar ook mensen die vriendelijk bedanken voor het aanbod. Er was gekozen om mensen persoonlijk aan te schrijven over de oprichting van 010 Vodka. Hieruit kwamen de uiteenlopende reacties, die Wouter positief hebben verrast. De campagne loopt nog, maar heeft nu al zeker een stuk of 10-15 leads opgebracht uit de eerste lijn. ‘’Maar wat interessanter is, is misschien het aantal flessen wat ligt tussen de 300-400 flessen. Dit zijn nog geen orders maar ik hoop wel dat, dat zo gaat worden. Daarbij komen er nog steeds nieuwe leads bij. Deze campagne loopt nog even en we hebben nu het tweede lijns netwerk doorgezet’’.

Samenwerking met Fendorse

‘’Het ging heel erg goed. Ik had een hele goede campagnemanager,  dus ik heb daar weinig klachten over. Ik vind het leuk en ik vind het een goede manier van werken’’. Wouter is van mening dat Fendorse een erg doelgericht systeem heeft opgezet. ‘’Ik krijg keurig netjes mailtjes verwerkt aan een lead. Soms vind ik het leuk om persoonlijk te reageren omdat het vaak mensen zijn die ik ken. Soms laat ik ook Fendorse reageren en wordt dit op een manier gedaan zoals ik het zelf ook zou doen. Dus dat is me ook weer bevallen’’.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!