Skip links

“Nieuw business genereren via LinkedIn… Dat werkt!”

“Het contact met Fenna van Fendorse is ontstaan via LinkedIn en dat er een klik was is een feit.” Directeur-eigenaar Giel Helder van machinebouwbedrijf Mantrec was al langer overtuigd van het nut van LinkedIn en ook heel actief op het zakelijke social media-kanaal. Hij schakelde Fendorse in voor ondersteuning om LinkedIn nóg effectiever in te zetten.

Het Werkendamse bedrijf is gespecialiseerd in machinebouw, metaalbewerking en onderhoud. Sinds eind 2020 helpt Fendorse om de zichtbaarheid van Mantrec op LinkedIn te vergroten (door de gerichte inzet van contentmarketing) en leads te genereren.

Oneindige mogelijkheden

Achter de naam Mantrec hanteert het bedrijf de toevoeging ‘Infinite Possibilities’
Dat drukt de veelzijdigheid en klantgerichtheid uit: de mogelijkheden zijn oneindig. Mantrec levert maatwerk, of het nu om grote of kleine projecten gaat.
Giel Helder richtte Mantrec in 2016 op. Het bedrijf draait op volle toeren, het groeit en trekt steeds meer tevreden opdrachtgevers aan. “We zijn op LinkedIn actief om nieuwe business te genereren, en dat werkt”, vertelt Giel. “Onze doelgroep is vrij breed, we proberen doelgericht contacten te leggen met de juiste personen en zo onder de aandacht te komen. In heel Nederland, en ook in België.”

Gewoon aan de gang gegaan

De praktische manier van werken van Fendorse sluit goed aan bij die van Giel zelf: “We hebben een plan gemaakt en zijn gewoon aan de gang gegaan.” Hij heeft daarin een actieve rol. “We hebben geen vertegenwoordiger in dienst; ik doe alle afspraken zelf. Vaak eerst telefonisch, daarna regelt Fendorse de fysieke afspraak die daarop volgt, zodat ik langs kan gaan bij een potentiële klant. Daarnaast maakt Fendorse ook direct fysieke afspraken.”
Per saldo heeft Giel per week gemiddeld zes belafspraken voor new business en bezoekt hij vier bedrijven. “Dat is dan naast de koude acquisitie, die ik tussendoor ook nog doe.”

“Het is een samenspel. Fendorse is snel uitgegroeid tot een belangrijke, ondersteunende factor. Ook om het merk Mantrec meer op de kaart te zetten, vooral via LinkedIn.”

Giel Helder, directeur-eigenaar bij Mantrec

Mantrec op de kaart zetten

“Het is een samenspel. Fendorse is snel uitgegroeid tot een belangrijke, ondersteunende factor. Ook om het merk Mantrec meer op de kaart te zetten, vooral via LinkedIn. Maar dat doen we op meerdere manieren, die elkaar versterken. Op de eerste plaats door mooi werk te maken, maar bijvoorbeeld ook door continu bezig te zijn met onze website.”

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!