Skip links

Wayback Burgers

“Wij zijn een jonge organisatie en hebben daarom veel ondernemers nodig. Door maar een visnet uit te gooien haal je van alles binnen. Fendorse heeft ons geholpen analyses te maken middels gerichte targeting via LinkedIn,” aldus Daniëlle Leeman, commercieel directeur van Wayback Burgers Nederland.

Wayback Burgers is een Amerikaans franchiseconcept dat in totaal 200 restaurants heeft geopend in 38 landen wereldwijd. Nederland was hiermee het eerste land in Europa waar Wayback Burgers ontwikkeld werd. Sinds een jaar is Wayback Burgers bezig met de groei van hun merk in Nederland middels franchise met ondersteuning van Fendorse.

De franchisewereld

Als commercieel directeur is Daniëlle verantwoordelijk voor de werving en selectie van franchisenemers. Binnen deze franchisewereld zijn er een aantal bestaande platforms die steeds succes bewijzen. Zo boeken haar collega’s in Amerika enorm succes met het werven van franchisenemers via Facebook. “Maar in Nederland,” vertelt Daniëlle, “is Facebook toch wel op dit moment meer gericht op een ander soort doelgroep wat niet specifiek direct voor ons een interessante doelgroep is”. Waar vind je nou wél die professional die toe is aan een carrière verandering? Met deze vraag in het achterhoofd ging Daniëlle opzoek naar type bedrijven die middels gerichte targeting waardevolle leads voor haar kunnen genereren. “En zodoende ben ik uitgekomen bij Fendorse”.

Doelstellingen

Samen met Fendorse is er vervolgens gekeken naar de doelstellingen. “We hadden toen nog geen idee over specifieke cijfers. We hadden geen benchmark, geen referentiekader, niks van dat alles. Daarmee heeft Fendorse goed begeleid in wat we kunnen verwachten, de werkwijze werd uitgelegd en het plan van aanpak”. Desalniettemin waren collega’s binnen Wayback Burgers sceptisch over wat het resultaat zou worden. Het was dan ook een heel nieuw concept binnen de franchiseketen en zij hadden geen idee wat hen te wachten stond en of de mensen op LinkedIn hier wel voor open zouden staan. Ondanks de onzekerheid wilden ze het de campagne toch graag doorzetten, en met succes!

Tevredenheid over de samenwerking

Daniëlle vindt de manier van communicatie met Fendorse erg prettig. Het prettige hieraan is dat alle leads doorgegeven worden via een gezamenlijke WhatsApp groep. Daar heeft Daniëlle voor gekozen zodat er meteen geanticipeerd kan worden op een potentiële lead. Ook is een snelle update fijn omdat je heel gericht te werk kan gaan. “Door alle aandacht en energie daaraan te geven, is de conversie hoog”. De waarde die Danielle hierdoor terug krijgt, is voor haar het belangrijkst.

en je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!