“Fendorse legt de bal op de stip, zodat ik kan scoren”
Cees Vingerling is werkzaam voor Zuid-Holland Bereikbaar en probeert grote werkgevers te laten aansluiten bij het Werkgeversnetwerk Duurzame Mobiliteit. Samen zetten zij zich in om files te voorkomen en CO2-uitstoot te verminderen. Fendorse helpt Zuid-Holland Bereikbaar om bedrijven te vinden die willen meedoen. Dankzij lead generation via LinkedIn komt Cees aan tafel bij steeds meer bedrijven die daarvoor openstaan. “Fendorse legt de bal op de stip voor me, zodat ik kan scoren.”
Cees Vingerling is zelfstandig ondernemer, een rasnetwerker met ‘stakeholder management’ als specialisatie. Hij fungeert als verbinder tussen overheden en bedrijven. Zorgt dat ze naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen.
Leads selecteren
Daarbij maakt hij gebruik van zijn omvangrijke netwerk. Om ook buiten dat actieve netwerk potentiële bedrijven zo ver te krijgen dat ze zich aansluiten bij het Werkgeversnetwerk Duurzame Mobiliteit van Zuid-Holland Bereikbaar, schakelde Zuid-Holland Bereikbaar Fendorse in.
Zij selecteren prospects en verrijken de gegevens, onder meer met de juiste contactgegevens. Zo creëren ze leads, vertelt Cees. “Kyra, mijn vaste contactpersoon bij Fendorse, zorgt vervolgens dat ik via LinkedIn in contact kom met de juiste bedrijven. Kyra selecteert de reacties van werkgevers en geeft die aan mij door. Daardoor hoef ik geen tijd te besteden aan koude acquisitie maar kom ik eigenlijk al met iets warms binnen. Dat maakt het gemakkelijker om mensen te interesseren.”
Cees Vingerling, Zuid-Holland Bereikbaar
Anders reizen
“Zuid-Holland Bereikbaar is eigenlijk een nog relatief onbekende naam in de markt. Maar er zitten wel acht megapartijen achter”, vertelt Cees. Dat zijn acht publieke organisaties: het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, de gemeentes Den Haag en Rotterdam, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam en ProRail.
Zij besloten in 2022 hun krachten te bundelen om ervoor te zorgen dat Zuid-Holland goed bereikbaar blijft. “Ook tijdens onderhoud aan wegen, bruggen, tunnels en sporen. Veel daarvan zijn vijftig, zestig jaar geleden gebouwd en aangelegd. Ze moeten dringend gerenoveerd worden.”
De acht initiatiefnemers van Zuid-Holland Bereikbaar werken nauw samen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Door goede onderlinge afstemming van de werkzaamheden aan wegen, bruggen en tunnels, die werkzaamheden te plannen als er weinig verkeer is en door anders reizen te stimuleren.
Alliantiemanager
Voor dat laatste is de steun van het bedrijfsleven nodig. Voor logistiek management en mobiliteitsmanagement. Het eerst draait om het vrachtvervoer, het tweede om personenvervoer en dan vooral woon-werkverkeer.
Als Alliantiemanager voor het Werkgeversnetwerk Duurzame Mobiliteit benadert Cees namens Zuid-Holland Bereikbaar bedrijven om mee te werken aan het verminderen van de verkeershinder. Door hun personeel buiten de spits te laten reizen bijvoorbeeld, maar ook meer mensen thuis te laten werken of met de (elektrische) fiets dan wel het openbaar vervoer naar het werk te komen. Als er minder files ontstaan, hebben de bedrijven en hun werknemers daar zelf ook baat bij.
De inmiddels meer dan 110 gelijkgestemde Rotterdamse bedrijven en organisaties – samen goed voor 175.000 medewerkers – delen hun kennis over en ervaringen met succesvolle mobiliteitsmaatregelen. Ze kunnen ook voor een mobiliteitsscan en met vragen terecht bij mobiliteitsadviseurs van Zuid-Holland Bereikbaar. Dat advies is gratis.
Afspraken én handtekeningen
“We richten ons op grote werkgevers: bedrijven en organisaties met meer dan honderd medewerkers. Ik ken veel bedrijven, maar natuurlijk lang niet allemaal in Zuid-Holland. Fendorse spoort ze op en legt het eerste contact. Na hun voorbereidende werk via LinkedIn leggen ze in feite de bal op de stip voor me. Aan mij is het vervolgens om te scoren.”
Cees plant de afspraken met de bedrijven zelf in. “Dat zou Fendorse ook kunnen doen, dat hebben ze ook aangeboden. Ik vind het fijner om het zelf te doen, zodat ik kan kiezen wie ik wanneer spreek.” Zodoende kan hij de afspraken beter combineren met zijn andere opdrachten.
In het eerste jaar leverde de aanpak een paar honderd contacten en vervolgens al meer dan 150 afspraken op, schat Cees. “En inmiddels 29 handtekeningen: bedrijven die zich committeren om mee te doen. Van de 110, dus dat is best een flink aandeel. En het worden er meer, want Fendorse weet steeds meer bedrijven te lokaliseren die in potentie kunnen bijdragen aan én profiteren van het Werkgeversnetwerk Duurzame Mobiliteit.”
Fendorse heeft een plan van aanpak uitgewerkt voor de rest van 2024, vertelt Cees enthousiast. “Om ervoor zorgen dat we alle bedrijven in Rotterdam met meer dan honderd medewerkers vóór het eind van het jaar benaderd hebben. Daarbij gaan we verder kijken dan alleen LinkedIn. Bijvoorbeeld per brief of via e-mail. Waarbij het vooral zaak is achter de juiste contactpersoon binnen zo’n organisatie te komen. Met de uitgekiende, complete benaderingsstrategie van Fendorse gaat dat lukken.”
Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!