Skip links

Zuply

Fendorse vergroot bekendheid Innovend door inzet LinkedIn
“Je kunt het met een gerust hart loslaten”

Innovend is een snelgroeiende ontwikkelaar van oplossingen voor onbemande verkoop en slimme uitgifte- en innamesystemen. Het bedrijf uit Oud Gastel verkoopt de vending machines en lockersystemen in steeds meer landen. Voor de (naams)bekendheid en gericht contact met doelgroepen maakt directeur en mede-oprichter Sander Sciarone volop gebruik van de diensten van Fendorse.

De samenwerking startte in 2020. “Eerst kleinschalig”, vertelt Sander Sciarone. “Toen we met onze nieuwe merklijn Zuply op social media meer aandacht wilden voor onze producten en innovaties. We waren zelf te klein om mensen in dienst te nemen die het dedicated zouden kunnen gaan doen. Dus zochten we daar een partner voor. De werkwijze en presentatie van Fendorse sprak ons aan: heel praktisch en resultaatgericht.

”Hij vervolgt: “Er was meteen een klik met hoe wij ons dat voorstelden. Dus besloten we het te proberen. Eigenlijk verliep het contact meteen vrij gemakkelijk. Met Fenna, met wie we het eerste contact hadden, en ook met haar collega’s… voor de campagnes en de teksten.”

 

Doelgroepen bereiken

Wat hem verraste, was de snelheid van werken. “Als ik wat nieuwe dingetjes zag en ik wilde die delen of als we iets nieuws te melden hadden – een nieuwe toepassing of een aansprekende opdracht. Dan gaf ik dat via Whatsapp of e-mail door. Je krijgt gelijk een reactie en het wordt opgepakt. Dus je kunt het voor jezelf dan met een gerust hart loslaten.”
De focus lag en ligt vooral op LinkedIn, omdat daar de relaties en doelgroepen van Innovend het best bereikt kunnen worden. Niet alleen in Nederland, maar ook in de omringende landen. De innovatieve oplossingen van het bedrijf zijn namelijk in toenemende mate ook over de grens in trek. Van onbemande winkels voor vakslagers en traiteurs in België tot vending machines op boerderijen in Canada.

Positieve commentaren

Sander werd al vlot fan van LinkedIn: “Ik zag hoe vaak ik reacties kreeg op posts. Van klanten bijvoorbeeld, die positieve commentaren plaatsten bij de aankondiging van nieuwe producten of als we aan een beurs deelnemen. Ook van mensen die het was opgevallen dat we vaak in hun tijdlijn voorbijkwamen. Daarop hebben we de samenwerking na het eerste jaar geïntensiveerd. Toen zijn we het aantal posts gaan verhogen hebben we een aantal onderwerpen structureel aandacht gegeven. Daarmee steeg het aantal volgers heel snel.”
In de beginperiode heeft Fendorse ook Sanders eerste- en je tweedelijnscontacten op LinkedIn benaderd. Dat leverde meer volgers voor het bedrijfsaccount op. “Ik had zelf al best wel wat eerstelijnscontacten. Dat netwerk wisten ze verder uit te breiden.”

 

Sander Sciarone, directeur en mede-oprichter bij Innovend

 

“Ook collega’s zijn enthousiast actief op LinkedIn”

Fendorse helpt Innovend ook met content voor de website – vaak in combinatie met de posts op social media. Zo versterken die activiteiten elkaar.

“Sinds een jaar zijn we ook actief op Facebook en Instagram. Ik zelf niet, dus daar volg ik het niet zo. Op LinkedIn ben ik er zelf nog steeds flink mee bezig. Zowel op ons bedrijfsaccount als mijn persoonlijk account. Vaak repost ik berichten. Net als diverse collega’s binnen Innovend.”

“Want inmiddels zijn er meer die enthousiast actief zijn op LinkedIn. Ik zie dat medewerkers de berichten allemaal liken. In het begin ging er vanuit Fendorse nog een bericht eruit naar iedereen om te laten weten dat er een nieuwe post stond en of ze dat wilden steunen. Nu zien en doen ze dat uit zichzelf. Voor de interne communicatie is dat ook gunstig, merk ik.”

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!

Explore
Drag