Verschillende manieren om een prospectlijst te maken
Prospectlijsten maken
Nu je de eerste stap hebt doorlopen en klaar bent met het maken van je buyer persona, is het mogelijk om gericht te zoeken naar bedrijven met de ideale kenmerken volgens jouw buyer persona. Deze personen zijn jouw prospects. Hierbij zijn er verschillende manieren om een ideale prospectlijst te creëren.
De verschillende manieren om een prospectlijst te maken:
- inkoop bij een externe partij
- deskresearch
-
Deskresearch
Om te beginnen, kun je zelf een prospectlijst maken. Dit kan via LinkedIn, een telefoonboek of door inschrijvingen op een website.
Via LinkedIn kun je zoeken naar bedrijven. Met behulp van de bedrijfspagina’s kun je zien wie bij het bedrijf werken en welke functie zij hebben. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alle HR managers vinden van de bedrijven waarnaar je zoekt. Maar indien je beschikt over LinkedIn Sales Navigator kun je meer uitgebreid zoeken. Ieder LinkedIn profiel heeft een gratis proefperiode van een maand om gebruik te maken van LinkedIn Sales Navigator.
Zoals eerder benoemd, kun je heel uitgebreid zoeken met LinkedIn Sales Navigator. Dit zijn enkele mogelijkheden: locatie, relatie, bedrijf, bedrijfstak, bedrijfsgrootte, senioriteit niveau en functie. Op deze manier krijg je van LinkedIn resultaten van personen die voldoen aan jouw gekozen filters. Deze personen kun je benaderen via LinkedIn. Ook kun je extra informatie opzoeken over die persoon door bijvoorbeeld op de bedrijfswebsite te kijken voor een e-mailadres of telefoonnummer om contact op te nemen via andere kanalen.
Een telefoonboek is ook een bron voor het maken van een prospectlijst. In een telefoonboek zijn veel contactgegevens te vinden. Zo is het mogelijk om alle bedrijven in een bepaalde stad of provincie te vinden. Bij een telefoonboek kun je alleen minder goed gericht zoeken naar bepaalde kenmerken.
Een andere optie is: inschrijvingen op een website, waar mensen hun gegevens hebben achtergelaten zoals een e-mailadres. Van deze personen weet je dat zij allen geïnteresseerd zijn geweest in bijvoorbeeld jouw webinar of whitepaper. Dit ligt aan voor welk doel zij hun gegevens hebben achtergelaten. Dit betekent ook dat je de juiste buyer persona hebt, omdat zij een gemeenschappelijke interesse hebben, namelijk jouw webinar voor directeuren als voorbeeld.
-
Inkopen
Over het algemeen zijn er veel bedrijven die gigantische data sheets kunnen aanleveren met veel contactgegevens. Een voorbeeld hiervan is Bedrijven op de kaart. Via Bedrijven op de kaart kun je bedrijfsgegevens inkopen.
Met een gratis account kun je op de kaart zien hoeveel bedrijven in een bepaalde regio, stad en/of provincie zijn geregistreerd. De aantallen geven een indicatie van hoeveel bedrijven potentiële klanten zijn. wanneer je bijvoorbeeld een dienst wil verkopen aan alle advocatenkantoren in Rotterdam, kun je snel zien hoeveel kantoren er zijn. Bovendien kun je filteren op de sectoren en het aantal werkenden.
Met een abonnement kun je zien welke bedrijven het precies zijn in plaats van de aantallen. Op deze manier kun je gericht targeten op de branche én de plaats.
Lees ook: Twee maanden gratis LinkedIn Sales Navigator voor jouw connecties
Wil jij op de hoogte blijven van onze blogs over het starten van een acquisitie campagne volg ons dan op LinkedIn!