In eerdere blogposts was al te lezen hoe je op een effectieve en organische wijze leads kunt genereren voor jouw bedrijf. Deze stappen gingen gepaard met een conversie analyse, wat transparantie biedt voor de resultaten. In deze nieuwe blogpost bespreken wij hoe je deze resultaten op een efficiënte wijze omhoog kunt brengen.

Targeting voor efficiëntere lead generation

Een geautomatiseerd proces kan efficiënter gemaakt worden door middel van targeting. Dit kan toegepast worden op alle platformen; website, landing page, social media, online marketing, advertenties en op de acquisitie. De efficiëntie van targeting slaat niet alleen op kostenbesparing en conversiecijfers, maar verhoogt ook nog de kwaliteit van de leads. Lees hieronder de stappen:

lead generation buyer personaStap 1: Het maken van buyer persona’s, zie hiervoor deze eerdere blogpost waar uitgelegd wordt hoe je een goede buyer persona maakt.

Stap 2: Vul de informatie van de buyer persona’s aan (waar nodig) met psychografische informatie. Dit is uitgebreidere informatie over het gedrag en de lifestyle van de potentiële klant. In sommige industrieën kan dit een toegevoegde waarde betekenen bovenop de demografische kenmerken. (Harvard Business Review, 2016)

Stap 3: Maak een doelwit analyse die de meest efficiënte markten, bedrijven en personen schetst voor jouw bedrijf. Deze analyse vertelt je precies wat de doelwitten zijn van jouw campagnes.

Stap 4: Marketing Targeting: Pas de activiteiten en de campagnes aan op de doelwit analyse. Dit kan op alle bovengenoemde platformen van toepassing zijn.

Voordelen – Een efficiënte targeting brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Kostenbesparing; minder onnodige uitgaven voor verkeerde doelgroepen.
  • Hogere conversie; gerichte online marketing en acquisitie dragen bij aan meerdere contactmomenten.
  • Meer kwalitatieve leads; wederzijdse interesse verhoogt de kwaliteit van de leads.

Lees ook: Hoeveel mag een lead kosten?

Fendorse is gespecialiseerd in lead generation en online marketing. Wij helpen MKB bedrijven met het genereren van gekwalificeerde leads. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Maak dan meteen een afspraak of volg ons op LinkedIn.

2022-10-13T17:15:58+01:00
Ga naar de bovenkant