Skip links

Hoe je hashtag een social media bericht tot nieuwe hoogte kan brengen

Als je door je LinkedIn feed scrollt ben je ze vast en zeker wel eens tegengekomen. De hashtags. Door hier gebruik van te maken valt je bericht meer op en kunnen personen makkelijker je bericht vinden gebaseerd op de titel van de hashtag. 
Wat is een hashtag nu precies en hoe zet je deze zo slim mogelijk in om meer exposure voor jouw bericht en bedrijfspagina te genereren? In deze blog vertellen wij je er meer over. 

Een hashtag is een simpele toevoeging van een hekje waardoor geïnteresseerde personen jouw bericht makkelijker kunnen vinden. Het kan een gedeelte van de zin bevatten of gewoon een los woord op basis waarvan jouw bericht gevonden kan worden. Veel gebruikers van sociale media kanalen maken hier gebruik van om berichten te categoriseren. Deze blog concentreert zich op het slim gebruik maken van deze simpele toevoegen op Linkedin om jouw bericht op te laten vallen.

Er zijn een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Waar gaat jouw bericht precies over en welk publiek probeer je hiervoor aan te trekken? Wat zijn veel gezochte termen in jouw branche en past jouw bericht bij de hashtag die je hiervoor kiest? Fendorse helpt je er graag bij.

Met deze informatie kun je preciezer je hashtags vormgeven zodat de zoeker ook daadwerkelijk vindt waar hij naar op zoek was. Zorg er dus voor dat je berichten informatie bevatten die bruikbaar is voor degene die zoekt op de specifieke woorden. Ook kun je ervoor kiezen om populaire hashtags te gebruiken om zoveel mogelijk exposure voor jouw bericht te genereren. Creëer speciale berichten waarin jij laat zien waarom die specifieke (populaire) hashtag van toepassing is op jouw bedrijf of merk. Breng op deze manier jouw bericht onder de aandacht van gebruikers die hier normaal niet op zoeken.

Lees ook: Creëer impact met jouw LinkedIn bedrijfsprofiel

Fendorse is gespecialiseerd in lead generation en online marketing. Wij helpen MKB bedrijven met het genereren van gekwalificeerde leads. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Maak dan meteen een afspraak of volg ons op LinkedIn.