Skip links

Hoe krijg ik een groter bereik op LinkedIn?

Heb jij het ook meegemaakt dat je regelmatig weken oude berichten van connecties ziet? Of krijgt een bepaald bericht van jou heel veel views en de volgende nauwelijks wat?

Dit komt door het algoritme van LinkedIn. Ik zal je uitleggen wat het inhoudt en hoe je hier mee om moet gaan om een groter bereik te krijgen.

Het algoritme

LinkedIn heeft een slim systeem bedacht waarmee het elk bericht een score geeft voordat iemand het überhaupt kan zien. Het kijkt dan naar de tekst, afbeeldingen en of er bijlagen bij zitten. Hierna zal het bericht bij een beperkt aantal mensen op hun feed komen om te testen wat hun reactie is. Dit moment is ook cruciaal voor jou. Reageren de mensen positief dan zal LinkedIn het bericht naar andere connecties pushen. Wordt er niet of slecht op gereageerd dan zal LinkedIn het bericht niet meer laten zien.

De oplossing

Maar hoe kan jij er dan voor zorgen dat je berichten de meeste views krijgen?Hiervoor zijn er een paar richtlijnen waar je aan moet voldoen om je zelf de grootste kans te geven. Voor de oplossing gaan we kijken naar hoe je bericht eruit moet zien om een goede kwaliteitsscore te krijgen, we gaan ‘’het gouden uur’’ bespreken en hoe je het algoritme van LinkedIn kan beïnvloeden.

Om een goede kwaliteit score te krijgen moet je op een paar dingen letten.

1) Vermijd links in je bericht. Berichten met een link krijgen vaak een lagere score,  omdat het voor de bezoeker een manier is om LinkedIn te verlaten. Dit zullen zij altijd proberen tegen te houden.

2) Beperk het aantal hashtags dat je gebruikt. Het is inmiddels al bewezen dat een maximum van 3 hashtags het beste werkt. Zorg ook dat je hierin de juiste keuze maakt om het grootste bereik te kunnen genereren. Probeer ook uit te vinden welke hashtags je volgers veel gebruiken, dit geeft meer kracht aan je bericht.

3) Tag ook niet meer dan 5 personen in je bericht en zorg dat je kritisch bent met wie je tagt. Probeer met een tag bepaalde personen mee te krijgen in de conversatie, want als de getagde personen reageren geeft dit wederom bonuspunten voor het bereik.

De reacties tijdens ‘het gouden uur’ zijn zeer belangrijk. Het eerste uur na posten is de echte test fase van je bericht. Als je bericht in het eerste uur heel veel reacties kan krijgen levert dit later een zeer groot bereik op. Wees op dit moment ook zeer betrokken bij je bericht. Reageer zo snel mogelijk op elke reactie die je krijgt, het algoritme zal je belonen voor de interactie.

Om ervoor te zorgen dat je bericht zo lang mogelijk actief wordt verspreid door LinkedIn moet je ook na het gouden uur blijven reageren op de reacties. Neem dan ook echt de tijd om met een leuk berichtje te reageren. Mocht je een link willen delen doe dat dan ook in de reacties, hiermee kan je dus de quality score weer verhogen. Plaats ook reacties bij berichten van mensen die op jouw pagina interactie hebben. Hierdoor creëer je een interactie band die ervoor kan zorgen dat allebei jullie berichten als sterker worden ervaren door LinkedIn.

Door deze slimme trucjes toe te kunnen passen geef je jezelf een betere kans op meer zichtbaarheid en een goede uitstraling op het netwerk.

Ben je ook benieuwd hoe je meer uit je website kan halen lees dan dit artikel: Website personalisatie voor betere leads