Skip links

Hoe zet jij je product goed online?

Tegenwoordig wordt er steeds meer online gekocht. Pakketbezorgers hebben het zo druk dat de normale levertijden niet gehanteerd worden. Dit is voor nog veel bedrijven een kans om meer van de markt in handen te krijgen. Dus hoe zorg je er voor dat je sales pitch op je website net zo goed is als in het echt. Wij geven enkele tips, zodat het duidelijk is hoe jij je product goed online zet.

Het goed online zetten van je product bestaat uit 4 onderdelen. Je moet goed letten op de vindbaarheid, het tekstuele gedeelte, het visuele gedeelte en het koopgemak. Als je dit goed toepast dan kun je snel je online sales zien stijgen. Als je de laatste drie goed toepast dan kan dit de vindbaarheid automatisch goed verbeteren.

Vindbaarheid

Om online te kunnen verkopen is het heel belangrijk om op Google en andere zoekmachines goed vindbaar te zijn. En er zijn eigenlijk twee manieren om goed vindbaar te zijn. De eerste is door je website zo te bouwen dat die door goed gebruik van zoekwoorden te vinden is. De tweede optie is het kopen van een advertentie plek op een zoekmachine. Deze goede vindbaarheid is belangrijk, omdat veel mensen die een product zoeken niet verder kijken dan de 3e link. Dit zal er dus voor zorgen dat mensen überhaupt al de “winkel” bezoeken. Goed scoren op de volgende punten kan ook voor een betere vindbaarheid zorgen. Zodra de mensen op je website zijn is het belangrijk om op de volgende twee punten te letten.

Tekstueel

Je potentiële klant is nu op je website. Hoe ga je aan die persoon verkopen? Normaal gesproken geef je waarschijnlijk een pitch tijdens een vergadering. Maar nu moet je je product of dienst zien te verkopen, terwijl er geen of nauwelijks vragen gesteld kunnen worden. Het is nu dus van uiterst groot belang dat je zo duidelijk mogelijk bent over je product. Een klant heeft geen zin om een mail te moeten sturen om vervolgens te wachten op een antwoord. Ga nu niet vervolgens alles wat je over je product of dienst kan vertellen meteen op je pagina zetten. Klanten willen ook weer niet al te lang alles moeten lezen. Een oplossing hiervoor is een FAQ. Zet deze op je pagina en zo kan de klant er zelf gemakkelijk doorheen scrollen en hoeft die niet alles te lezen.

Visueel

Tijdens een pitch heb je vaak een presentatie ter ondersteuning van wat je zegt. De afbeeldingen op je website horen exact dit te zijn. Maar je kunt hier zoveel meer mee doen dan alleen een paar foto’s posten.

Je kunt net even wat tijd steken in het opmaken van je afbeelding om duidelijker informatie over te brengen. Zo geef je ook snel veel duidelijkheid over je product en ziet het er meteen wat leuker uit. Mocht je echt een stapje verder willen gaan dan kan je ook een filmpje maken over je product. Dit geeft hele mooie kansen om je verhaal te vertellen, zeker als je een dienst levert.

Koopgemak

Je klant heeft je gevonden, je hebt je pitch vertelt, de vragen zijn beantwoord en de klant heeft een goed beeld van je product of dienst. Nu moet je ervoor zorgen dat de aanschaf of een offerte aanvragen heel simpel is. Plaats daarom op slimme plekken aankoop knoppen. Bijvoorbeeld helemaal aan het begin van de pagina en aan het eind. Probeer ze dan ook zo snel mogelijk naar hun winkelmandje gaan om af te rekenen. Lukt het niet om zo te werk te gaan zorg dan dat op diezelfde plekken contactgegevens staan om een offerte aan te vragen. Hier is het zeer belangrijk dat je het allemaal zo simpel mogelijk maakt voor de klant om je product of dienst af te nemen.

Om online goed te kunnen verkopen is het dus nodig om vindbaar te zijn op zoekmachines zoals Google. Zorg er voor dat de tekst zo min mogelijk vragen achterlaat bij de klant. Geef een kleine update aan je afbeeldingen, zodat dit een mooie samenvatting kan zijn. En zorg dat het kopen zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Op deze manier zal het lukken.

 

Vond je dit interessant lees dan ook: Website personalisatie voor betere leads