Skip links

Maak kennis met Kyra Kraaijeveld

Een jaar geleden zat Kyra Kraaijeveld er nog heel anders bij, wikkend en wegend over het wel of niet continueren van haar masterstudie kwam Fendorse op haar pad. Als full-timer, inmiddels volwaardig lid van het vaste team, heeft ze haar draai in de marketing wereld volledig gevonden. Wat kan het snel gaan.

Achtergrond

Opgegroeid in Den Haag, vertrok Kyra in 2018 naar Rotterdam. Met een afgeronde Bachelor of Science in Bedrijfskunde (Erasmus Universiteit) was het in september 2022 tijd voor een master. Na enige overweging koos ze voor Marketing Management, relatief breed maar wel specifiek genoeg om de kant op te kunnen die zij voor ogen had. Echter viel dit tegen, het vele coderen achter een laptop en de veelal eentonige materie zorgden ervoor dat de lol er al snel vanaf was. “Voor mij was het een lastige afweging; stoppen met studeren terwijl er van je verwacht wordt dat je na je bachelor direct ook doorstudeert en voor een master gaat, of tegen beter weten in nog een half jaar doorgaan met tot gevolg dat ik een baan in een vakgebied zou vinden wat toch niet helemaal bij me zou passen? Ik ben geen opgever, maar was bang dat ik wel zo gezien zou worden.” Maar als iets je echt niet blij maakt, moet je actie ondernemen. 

 

Rol

Fendorse werft niet alleen nieuwe klanten maar is ook continu op zoek naar nieuw talent voor de organisatie..

“Na een aantal weken oriënteren, terwijl ik eigenlijk geen idee had waar ik naar zocht, kwam er een advertentie van Fendorse voorbij. Ik trok de stoute schoenen aan en besloot te solliciteren”. Zo geschiedde, met een succesvolle samenwerking tot gevolg! Inmiddels is haar eerste contract verlengd en draait zij volledig en zelfstandig mee in de operatie.

Als customer success manager bij Fendorse speelt Kyra een cruciale rol in het succes van de wervingscampagnes. Als verantwoordelijke voor het gehele proces is haar takenpakket breed; vanaf het eerste contact met de klant tot aan de evaluatie van de campagneresultaten. Het opbouwen van sterke relaties met klanten en als adviseur optreden op het gebied van marketingstrategieën, is waar je de grootste impact mee kan maken. Toch mistte Kyra af en toe wat creativiteit in haar werk, waardoor ze al snel mee ging draaien in het content- en marketing team. “Door middel van het bedienen van klanten met zowel een lopende lead-als content campagne kan ik op meer dan 1 vlak het verschil maken. Het opzetten en monitoren van deze campagnes maakt mijn werk divers en uitdagend. Ik moet alert blijven, mijn hoofd erbij houden en vooral mijn creativiteit inzetten om snel te kunnen schakelen. Of dit nu bij een IT bedrijf of belangrijke speler binnen de industrie is. Iedere klant vereist zijn eigen aanpak. Het zijn van een expert binnen al deze verschillende branches is onwijs leuk!”.

 

Uitdagingen 

Het strategisch meedenken met klanten en contact van A tot Z is een mooie uitdaging. “In het begin was het lastig om te leren lezen waar de behoeften van mijn klanten lagen, zij hadden al een relatie opgebouwd met een van mijn collega’s en moesten het nu met mij doen; het in praktijk brengen van alle droge stof die ik alleen in boeken voorbij had zien komen, was ingewikkelder dan ik had verwacht”. Als voorstander van het ‘learning by doing’ principe en geboren autodidact kwamen de samenwerkingen al snel van de grond en maakte zij zich snel eigen met wensen en behoeftes vanuit verschillende k(l)anten. “Het is ook zeker leuk om een band op te bouwen met klanten, hen te leren kennen en voorafgaand aan een vraag al te weten wat het antwoord is.”

 

Vrijheid 

De vrijheid bij Fendorse verbaasde haar vanaf het eerste moment. Waar Kyra had verwacht dat ze aan haar hand zou worden meegenomen binnen het bedrijf en goed in de gaten zou worden gehouden, bleek het tegendeel waar: “De manier van hybride werken, remote of op kantoor, zorgt voor een ontspannen sfeer en leuke interacties met mijn collega’s die bijvoorbeeld vanuit het buitenland werken. Onze vaste kantoordagen zijn voor mij wel essentieel, naast de stabiliteit en structuur kan ik sparren met collega’s wat erg fijn is voor creatieve processen. Het remote werken daarentegen zorgt ervoor dat ik vóór mijn werkdag kan sporten, onder de douche kan springen en vervolgens direct achter mijn laptop kan kruipen. Of juist erna, maar net wat uitkomt.” 

Haar toekomstplannen? “Voor nu wil ik zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen in de praktijk. Alles wat ik nog nooit heb gedaan, komt vanzelf wel een keer op mijn pad. Voor nu zit ik hier goed op mijn plek, wie weet wat de toekomst brengt.”

En ooit weer terug naar school? “Ik sluit het nooit uit, maar van wat ik in het afgelopen jaar geleerd, gezien en gedaan heb, zou ik dat nu niet willen. Het leren van échte bedrijven, mensen en cases is veel leerzamer en leuker dan een stuk tekst uit een boek. De basis bezat ik al, voor de uitbreiding van kennis ben je zelf verantwoordelijk”.