Skip links

Artikel vs. post op LinkedIn

Plaats je een artikel of een post (bijdrage)? Welke optie je ook gebruikt, natuurlijk streef je naar de maximale winst. Zo is het organisch bereik te beïnvloeden door middel van vier manieren: 1) als post 2) als artikel 3) gesloten groepen 4) inzet van verschillende hashtags. Dit heeft direct invloed op het bereik, zichtbaarheid en betrokkenheid (likes). In dit blog bespreken wij wat onder een artikel en een post wordt verstaan en wat je hiermee kunt.

 

Artikel

Op persoonsniveau kan je waardevolle informatie plaatsen en bewaren als een artikel. Dit wordt ook gekenmerkt als ‘thought leadership’. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een post. Wat is een goed artikel? Denk aan het delen van een inhoudelijk opiniestuk door scherpe analyses, waardevolle onderzoeken of praktische how-to’s. Het wordt ook gezien als een blogpost. Sinds kort kunnen bedrijfspagina’s ook een artikel plaatsen.

Ga naar je bedrijfspagina en klik op ‘artikel schrijven’:

 

Een artikel is op te slaan als concept en bevat meer mogelijkheden op het gebied van opmaak. Zie hieronder voor bijvoorbeeld een coverafbeelding, slide, link, fragment en meer. Een link toevoegen in de tekst kan bijvoorbeeld niet in een post, maar wel in een artikel. Maximaal kunnen er 120.000 tekens worden gebruikt.

Bijdrage

Op bedrijf- en persoonsniveau kan waardevolle informatie geplaatst worden als een bijdrage. De bijdrage kan niet worden bewaard of opgeslagen. Wanneer de bijdrage (of artikel) wordt opgepakt door het netwerk (denk aan likes/ delen/ comments) kan het artikel of bijdrage viraal gaan. Een post mag sinds medio 2021 ongeveer 3.000 karakters bevatten. Eerder was dit aantal 1.300 karakters. De eerste 3 regels (ca. 200 tekens) zijn essentieel, aangezien deze als eerste worden gelezen. De overige regels worden pas weergegeven bij het klikken van ‘’…meer weergeven’’.

Plaatsen als artikel of bijdrage?

Bij de plaatsing als artikel is het stuk op de lange termijn zichtbaar. De waarde wordt op deze manier behouden. Een bijdrage wordt enkel een jaar bewaard. Verder zijn de opmaakmogelijkheden beperkt bij een post. Een korte update is goed als post. Indien je een diepgaand stuk wil plaatsen, past een artikel beter. Door inzet van beide berichttype wordt wel het bereik vergroot. Om een nóg groter bereik te genereren, kan de post of het artikel geplaatst worden in relevante groepen.

Ook hashtags zijn belangrijk. Vergeet deze niet te gebruiken bij het schrijven van zowel een post als een artikel. Lees hier hoe je met hashtags een bericht tot nieuwe hoogte kan brengen.

Fendorse is gespecialiseerd in lead generation en online marketing. Wij helpen MKB bedrijven met het genereren van gekwalificeerde leads. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Maak dan meteen een afspraak of volg ons op LinkedIn.