Skip links

LCB

LCB vindt via LinkedIn nieuwe klanten voor slimme LEAN-toolbox

Met een uitgedokterd abonnement op alle denkbare hulpmiddelen voor consultancy en training biedt LCB aan LEAN-professionals waardevolle ondersteuning. Ze kunnen er hun professionaliteit en efficiëntie mee verhogen. Toen oprichter Gijs Wijers zijn klantenkring wilde uitbreiden, schakelde hij Fendorse in. 

Een campagne op LinkedIn leverde meer klanten op dat hij vooraf had gehoopt. “Onze dienstverlening is gericht op ondersteuning aan LEAN*-professionals”, vertelt Gijs. “Er zijn veel mensen actief met het begeleiden van organisaties om de LEAN-principes toe te passen en met het trainen van medewerkers om volgens die principes te werken. Daar is een speciale opleidingsstructuur voor met verschillende niveaus: yellow belt, green belt en black belt.” 

*LEAN is de veel toegepaste bedrijfsstrategie waarbij de hele organisatie zich richt op het creëren van optimale klantwaarde. Dat gebeurt dan door processen zo te organiseren dat de verspilling minimaal is. Ook als het om activiteiten gaat: geen onnodige dingen doen.

 

LCB toolbox

LCB heeft een brede waaier aan middelen voor die consultants en trainers. “Examens bijvoorbeeld, voor toetsing en certificering. We verzorgen ook de certificaten als kandidaten het examen hebben gehaald; daar zijn we officieel voor geaccrediteerd. En we leveren trainingsmateriaal dat de LEAN-professionals bij hun opdrachtgevers kunnen inzetten.”

Dat gebeurt in de vorm van een abonnement op de LCB toolbox. Daarmee hebben LEAN-professionals alles voorhanden voor consultancy en trainingen. Geen onverwachte kosten en altijd actueel. 

Ook medewerkers op black belt-niveau binnen bedrijven – die fulltime met LEAN bezig zijn en bijvoorbeeld ook zelf interne trainingen geven – kunnen zich aanmelden voor de LCB toolbox. “Dan hoeft hun bedrijf niet zelf te investeren in allerlei hulpmiddelen en kan met een abonnement op een relatief laagdrempelige manier een enorme professionaliseringsslag worden gemaakt.”

Gijs Wijers, Oprichter bij LCB

Succesvolle campagne

De LCB toolbox sloeg aan. Het aantal klanten groeide, al was het langzaam. Om meer afnemers te vinden schakelde Gijs Fendorse in. “In maart 2023 hebben we een campagne uitgevoerd op LinkedIn. Die was er volledig op gericht om nieuwe klanten te werven. Tot dat moment was ik vooral in mijn eigen netwerk bezig en het was tijd om ook daarbuiten de markt op te gaan.”

Gijs was op het spoor gekomen van Fendorse en de LinkedIn-leadgeneratie door een relatie: Hans Tabbernal van NLInvesteert. Die vertelde over de goede ervaringen en indrukwekkende resultaten die hij zelf had door de samenwerking met Fendorse. “Toen hij uitlegde hoe het werkte, was ik geïnteresseerd.”

Zodoende kwam het tot een samenwerking tussen LCB en Fendorse. “Die campagne heeft acht klanten opgeleverd.” Een succes, vindt Gijs. “Er zijn ruim 400 connectieverzoeken uitgegaan. Daarvan had ongeveer 80 procent het verzoek om te linken geaccepteerd. Dus het heeft me ook een groter netwerk opgeleverd.” 

Maar liefst tachtig prospects (1 op de 5!) wilde een gesprek om meer te weten te komen over LCB en de toolbox.  “Ik heb toen in een paar maanden tijd echt heel veel online kennismakingsgesprekken gevoerd. En daar zijn dus direct acht klanten uitgekomen.”

In navolging op de campagne kijkt Gijs nu samen met Fendorse welke strategie logisch is om vervolgstappen te zetten. Een nieuwe soortgelijke campagne of een campagne waarbij vooral ingezet wordt op vergroting van het netwerk. Vervolgens kunnen de nieuwe connecties gestimuleerd worden initiatief te nemen om toenadering tot LCB te zoeken.


Positief

Gijs was altijd al wel actief met LinkedIn; na de samenwerking met Fendorse doet hij meer en doelgerichter op het platform. “Met LCB heb ik in ieder geval één keer in de week een post. Om te werken aan onze naamsbekendheid en om zichtbaar te zijn. Daar heeft Fendorse me ook in geadviseerd: hoe je dat op een slimme en effectieve manier kunt doen.”

Hij blikt terug op “een heel fijne samenwerking met Fendorse. Het werk is echt heel goed gedaan. Bijvoorbeeld het verzorgen van de berichten. De dienstverlening zit gewoon goed in elkaar. Ik ben er erg positief over. Ook over de feedback en hoe ze met vragen omgingen.”

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!