Skip links

NLInvesteert

Hoe NLInvesteert in contact komt met ondernemers én financiering bereikbaar maakt voor het MKB

NLInvesteert maakt financiering beschikbaar voor ondernemers. Zowel via de banken, alternatieve financiers als hun eigen investeerdersnetwerk. Dit is in verschillende vormen mogelijk; denk aan een bedrijfsleningenfonds, vastgoedfonds en een platform. Op het platform kan dit openbaar als onderhands, bijvoorbeeld wanneer het om gevoelige transacties gaat.

Fendorse verzorgt landelijke lead generatie campagnes voor NLInvesteert. Annette Bakker is regiodirecteur voor Noord-Holland.

Tijd voor actie

Toen Annette nog bij de bank zat deed zij veel met overname- en complexe financieringen in de regio Noord-Holland. Echter had zij daar geen eigen klantportefeuille opgebouwd. Door haar vele functies bij de bank had Annette wel een uitgebreid landelijk netwerk opgebouwd bestaande uit ondernemers, bankiers, intermediairs en accountants. “Ik werd enthousiast over een LinkedIn campagne om mijn netwerk, met name richting ondernemend Noord-Holland uit te breiden.’’

In eerste instantie hebben we met een paar collega’s LinkedIn Premium en Sales Navigator genomen, maar daarin werden we door LinkedIn eigenlijk niet heel goed geholpen of ondersteund’’. Na het krijgen van de gouden tip van een van Annette’s collega’s, kwam ze bij Fendorse terecht. Het team van Fendorse heeft de LinkedIn campagne op zich genomen uit de naam van Annette “Ik wilde meteen alle benaderde ondernemers toevoegen aan mijn netwerk. Ik kon alle gemeenten opgeven in Noord-Holland, formuleren welke type klant ik precies zocht, de omvang van het bedrijf, etc. Toen heeft Fendorse via LinkedIn e-mails verstuurd naar de prospects om uiteindelijk leads te genereren. Daaruit heb ik een paar afspraken gehaald”. Volgens Annette gaf dit een boost aan haar netwerk waardoor zij toch weer aanwas kreeg van ondernemers in haar regio.

Door dit succes is Annette samen met Fendorse via de mail een nieuwe campagne gestart.

“En dat gaat ook heel goed. Tenminste, ik heb er nog geen concrete deals uitgehaald, maar ik kom wel in contact met hele mooie bedrijven. Het ziet er goed uit. Met degenen waarmee we geen afspraak plannen connect ik evengoed op LinkedIn, want je weet maar nooit”.

Annette Bakker, Regiodirecteur bij NLInvesteert Noord-Holland

Annette’s website

Tijdens een van de evaluatiegesprekken met Fendorse kwam naar voren dat Annette zich beter wilde profileren met haar website. ‘’Fenna gaf aan dat Fendorse dit kon doen. Met de door mijzelf aangeleverde teksten, foto’s en logo heeft Fendorse een mock-up gemaakt die er top uitzag. Dit hebben ze helemaal uitgewerkt voor een zeer aantrekkelijk tarief.’’

“Ik ben heel blij met de resultaten en ik vind dat alles netjes opgepakt wordt. Er wordt snel gereageerd op de mails van potentiële klanten. Al met al is Fendorse snel, toegankelijk, makkelijk en persoonlijk.”

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!