Skip links

Hoe bouw je een goede LinkedIn marketing strategie

Voordat je begint met marketing is het heel erg belangrijk om een goede strategie te bedenken. Je moet dan de juiste keuze maken in wat je volgers willen lezen en hoe vaak laat je ze berichten zien. Zeker in tijden zoals nu in de corona crisis is het zeer belangrijk. Meer mensen en bedrijven zitten nu online dus hoe zorg jij ervoor dat je zichtbaar bent. Dat kan je doen met een duidelijke LinkedInstrategie.

Om je hierbij te kunnen helpen hebben we een klein stappenplan gemaakt vol met tips. Zo kan jij ervoor zorgen dat je het meeste eruit kan halen.

Maak een agenda

Iedereen gebruikt voor zakelijke en prive doeleinde een agenda voor wat structuur. Een agenda kan ook een hele goede structuur bieden aan je marketingstrategie. Om een constante groei te zien in het aantal volgers is het belangrijk om consistent berichten te plaatsen. Zorg er dus voor dat je duidelijk vaststelt hoe vaak en op welk tijdstip je een bericht plaatst. Volgens Falcon.io zijn de beste momenten om te posten op dinsdag, woensdag en donderdag om 12 uur. Maar aangezien er meer mensen zijn die dit weten is het goed om te kijken of dit ook wel voor jou content geldt. In ieder geval zal een structuur een goede basis geven aan je strategie.

Wees tactisch

Zodra je een agenda hebt gemaakt en bepaald wanneer je zou willen posten is het handig om een stukje tactiek toe te passen. Bepaal bijvoorbeeld dat een bericht van maandag altijd een tip bevat over je dienst of product. Vervolgens kan je het bericht van donderdag daarop laten aansluiten. Door dit soort tactieken zorg je ervoor dat mensen gegrepen worden om vaker terug te komen. Een ander voorbeeld kan zijn dat je 1 dag een bericht post over een klant, de 2e dag post je iets over de interne zaken en een 3e dag post je iets over de markt. Maar zorg ervoor dat je via deze tactische methode wel kan zien hoe je product iemand kan helpen.

Wees creatief

In deze tijden van een crisis zit iedereen online. Het is dus belangrijk dat de content die jij maakt opvalt. Stap dus buiten de norm van content creatie en differentieer jezelf van de concurrentie. Dit kan op verschillende manieren, maakt je concurrentie niet of nauwelijks filmpjes doe dit dan wel. Zijn filmpjes hun sterktepunt in de strategie ga dan juist veel blogs schrijven. In de auto-industrie is het vrij normaal om bekende mensen als ambassadeur te hebben. Misschien kan dat voor jou industrie heel vernieuwend zijn en ervoor zorgen dat je opvalt in de drukte van LinkedIn.

Om deze strategie even samen te vatten gaan we dus focussen op 3 ankerpunten. Allereerst is het dus van belang om een marketing agenda te maken zodat je een duidelijke structuur hebt in je strategie. Zorg er daarna voor dat je een tactiek kan toepassen in die structuur. En tot slot wees creatief zodat je content zal opvallen in de drukte die er zeker nu heerst op LinkedIn.

Misschien ook interessant voor jou: Hoe krijg ik een groter bereik op LinkedIn