Skip links

Verschillende tools om je succes te meten

Wij zijn gekomen bij de laatste stap van ons maandthema Acquisitie starten. Je hebt nu het hele proces doorlopen van het maken van een buyer persona, het creëren van een prospectlijst tot aan het schrijven van een acquisitie bericht. Het is tijd om het succes van jouw campagne te meten!

Verschillende tools zijn beschikbaar om je succes te meten. Dit kan via e-mail tracking software (mailing programma), LinkedIn en Google Analytics.

E-mail tracking software / mailing programma

Binnen de applicatie of het programma waarin je je acquisitie bericht hebt verzonden, kun je (meestal) de resultaten zien van je campagne. De verzonden mails worden namelijk getraceerd. Je kunt zien wie de mail heeft ontvangen (wanneer) en geopend (aantal keer).

Meerdere gegevens worden over het algemeen bijgehouden, zoals via welk device of welke browser de mail is geopend en hoe vaak de bijgevoegde link of bijlage is gedownload. Dit is afhankelijk van het programma dat wordt gebruikt voor de mailing.

Met behulp van de statistieken heb je inzicht in of de door jou gemaakte prospectlijst kwalitatief goed is of niet. Gemiddeld wordt 20 tot 25 procent van de mails geopend (open rate). Door te kijken naar je open rate, kun je inschatten of je campagne succesvol is of niet. Ook is dit te merken aan het bouncepercentage van je campagne. Het bouncepercentage geeft namelijk aan of de verrijkte data juist is geweest. Je campagne is succesvol als je veel reacties krijgt voor een bepaalde actie (bijvoorbeeld kennis te maken).

LinkedIn

Binnen je bedrijfspagina op LinkedIn is het mogelijk om je statistieken te raadplegen: bezoekers, updates en volgers. Onder het knopje bezoekers kan je zien hoeveel personen jouw bedrijfspagina hebben bezocht en op welke dag en welk device. Daarnaast krijg je de demografische gegevens te zien van je bezoekers, onder andere functie, locatie en bedrijfstak.

Bij updates krijg je een overzicht van de geplaatste berichten en de statistieken daarvan. LinkedIn houdt per bericht de volgende gegevens bij: weergaven, klikken, doorklikfrequentie, likes, reacties en gedeeld.

Verder kan je de groei van het aantal volgers zien per dag, week, maand of een zelfgekozen periode. Zo is het mogelijk te achterhalen of deze volgers erbij zijn gekomen door je verstuurde mail op een bepaalde dag. Tevens zijn de demografische gegevens te zien van de volgers, net zoals bij de bezoekers.

LinkedIn tools

Google Analytics

Je wil natuurlijk weten of jouw campagne voor meer verkeer heeft gezorgd naar de website. Dit kan je zien via Google Analytics bij ‘’Doelgroep – overzicht’’, waar je moet kijken naar de ‘’Nieuwe gebruikers’’. Deze bezoekers hebben namelijk niet eerder de website bezocht.

In je Google Analytics account kan je ook andere waardevolle informatie raadplegen, zoals hoe lang de bezoekers blijven op je website (gem. sessieduur) en welke pagina’s het vaakst worden bekeken. Als je een link naar een landingspagina in je campagne hebt geplaatst, dan kan je direct zien hoeveel bezoekers op de pagina zijn beland. Zo wordt de campagne heel gericht gemeten. Het bouncepercentage geeft aan hoeveel procent van de gebruikers direct de website verlaat bij een bezoek.

 

Google Analytics tools

 

Met bovenstaande tools kan je gemakkelijk het succes meten van je campagne. Wij hopen dat het duidelijk is geworden hoe je acquisitie start en dat jij aan de slag kunt met behulp van onze tips, tricks en blogs!

Lees ook: Inzet van LinkedIn anno 2022.

Fendorse is gespecialiseerd in lead generation en online marketing. Wij helpen MKB bedrijven met het genereren van gekwalificeerde leads. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Maak dan meteen een afspraak of volg ons op LinkedIn.