Om de impact van LinkedIn te vergroten is het aan te raden om het mechanisme van het social media platform te begrijpen. Het doel van LinkedIn is om gebruikers zolang mogelijk op het platform te houden. De reden hiervan is duidelijk: als de post niet interessant genoeg is klikt de lezer weg waardoor de kans op advertentie inkomsten voor LinkedIn aanzienlijk kleiner wordt. Dit houdt in dat de kwaliteit van de posts hoog moet zijn. Daarom bekijkt LinkedIn eerst wat voor een soort bijdrage jouw post levert, bijvoorbeeld een stukje tekst of een afbeelding, een afbeelding met tekst, een video, een bijdrage met een link naar een webpagina buiten LinkedIn, of een publicatie op LinkedIn Pulse.
Nu de doelstelling bekend is zou het je ook niets verbazen dat LinkedIn haar eigen dienst Pulse hoger laat scoren dan bijvoorbeeld een post met een link naar een externe webpagina. Zolang het bericht voldoende likes en reacties ontvangt en LinkedIn lezers op het platform laat blijven, blijft jouw posts langer in het display van andere LinkedIn gebruikers verschijnen. Zie onze weergave hoe de kwaliteit wordt gekwantificeerd. Hierbij nog een aantal tips om de impact te vergroten:
Fendorse tip 1: Persoonlijk delen van een bedrijfspagina post.
Wanneer je de LinkedIn bedrijfspagina niet volgt (of gaat ontvolgen) zien andere LinkedIn gebruikers de -volg- button als je een bedrijfspost deelt. Hier zit echter een nadeel aan: de bedrijfspagina heeft al 1 volger minder, namelijk jij. Het voordeel is duidelijk wanneer het aantal volgers toeneemt, stijgt ook het organisch bereik.
Fendorse tip 2: Plaatsen van een externe link als comment.
Sommige LinkedIn gebruikers plaatsen een link naar een externe webpagina als comment in plaats van het bericht. Kan helpen, echter zit hier een nadeel aan: zodra het bericht wordt gedeeld, bevat het gedeelde bericht geen link meer. Niet heel handig in combinatie met onze vorige tip.
Fendorse tip 3: Houd de up-date kort en boeiend.
De LinkedIn post mag ongeveer 1300 karakters (ongeveer 250 woorden) bevatten. Dit hoeft niet te betekenen om lange lappen tekst te plaatsen. Op een mobiel wordt het bericht na drie regels afgesneden met -meer lezen- en op desktop na vijf regels. Oftewel houd het bericht interessant en boeiend in de eerste paar regels, zodat de lezer getriggerd wordt om door te lezen of op de button -meer lezen- te drukken.
Fendorse tip 4: Zorg voor comments.
De LinkedIn post blijft langer viral wanneer onder de post comments worden geplaatst. Door middel van een vraag kan je lezers uitnodigen om een reactie te plaatsen. Tegelijkertijd vergroot je weer betrokkenheid bij je doelgroep. Zorg wel voor een interessante en relevante vraag om twee vliegen in een klap te slaan.
Fendorse tip 5: Delen van een mening.
Persoonlijke stukjes of meningen of (radicale) standpunten trekken altijd veel aandacht. Deel je mening over een relevant en interessant onderwerp, daarbij is een goede en doorgronde onderbouw essentieel. Daag de lezer uit.., dit kan natuurlijk in combinatie met tip 4 😉 Uiteraard ook vice versa.
Fendorse tip 6: Like je eigen post.
Het like’n van je eigen berichten en statusupdates zou de betrokkenheid op je LinkedIn post verhogen. Vermoedelijk helpt het like’n van je eigen berichten omdat mensen sneller interactie vertonen met posts waar anderen al eerst interactie mee hebben gehad.
>> Lees hier verder hoe je jouw naamsbekendheid en bereik vergroot op LinkedIn.