Philip Voogt is in 2011 gestart met het op de markt brengen van Aangetekend Mailen, een online dienst die voor bedrijven alle belangrijke documenten op een veilige en rechtsgeldige manier versturen. “Wij zijn eigenlijk de digitale postbode,” beschrijft Philip. Maar 10 jaar geleden was dit nog niet zo vanzelfsprekend. Aangetekend Mailen was op dat moment nog een niet bestaande dienst in een niet bestaande markt waardoor de uitdaging twee keer zo groot was. Inmiddels is Aangetekend Mailen bestempeld als EU Qualified Trust Service Provider en werken ze met verschillende partners in meerdere landen in Europa.
Samenwerking
Anderhalf jaar geleden is de samenwerking tussen Aangetekend Mailen en Fendorse van start gegaan. “We waren overtuigd dat we zelf al heel goed ons voortraject op orde hadden maar daar kon Fendorse dus nog een extra toevoeging aan leveren,” vertelt Philip. Voor Aangetekend Mailen is de grootste uitdaging om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen spreken en de propositie goed onder de aandacht te kunnen brengen. Doordat zij actief zijn in meerdere branches is het belangrijk om te weten welke organisaties zich nog meer in diezelfde branche bevinden en welke relevant zijn om in contact te komen. Dit zorgt voor de toegevoegde waarde die Aangetekend Mailen kan leveren aan de organisatie. Maar hoe pak je deze uitdaging aan als je niet de juiste tools in huis hebt? De zoektocht eindigde voor Philip bij Bedrijven op de Kaart, “die software is daar zeer goed voor geschikt en zodoende zijn we dat gaan afstemmen en gaan inzetten”.
Procesverloop
“Om een voorbeeld te geven,” zegt Philip, “wij zijn erg sterk in de branche van advocatuur. Voor bepaalde partijen is het dan van toegevoegde waarde om te weten welke advocatenkantoren in Nederland zich richten op dezelfde discipline als kantoor ‘X’. Ook wil je zoeken op een bepaalde omvang, dus zoveel werknemers ‘+’. Die gegevens voeren we dan in op Bedrijven op de Kaart en dan krijgen we door heel Nederland een export; deze kantoren zijn hiermee actief en kunnen jou dit bieden”.
Vervolgens exporteert Philip de data van Bedrijven op de Kaart en checkt hij welke partijen al bekend zijn en welke niet. De data worden dan ingeladen in het CRM-systeem en kan het salesproces beginnen! “Vanuit daar beginnen we met bellen, sturen we de informatie op waarvan we denken dat het juiste effect heeft en daaruit volgt een verdere opvolging met uiteindelijk resultaat wat zich uit in nieuwe klanten”.
Het gebruik van Bedrijven op de Kaart draagt bij aan de algemene doelstelling van Aangetekend Mailen; groei. “Groei betekent ook nieuwe klanten en om dat te kunnen bereiken moet je natuurlijk veel bedrijven spreken en ‘aanraken’ en Bedrijven op de Kaart zorgt daar voor een efficiency slag. Dus op een hele eenvoudige manier kunnen we hele interessante data lijsten krijgen die wij weer slim kunnen inzetten in ons sales proces.
Toegevoegde waarde van data
De toegevoegde waarde van data is voor Philip vooral dat data niet liegt. De cijfers die daaruit voortkomen zijn glashelder en er daar valt weinig discussie over te voeren. Als data-gedreven organisatie gebruikt Aangetekend Mailen alle data wat hen kan bereiken. “Bij Bedrijven op de Kaart kun je veel relevante data verkrijgen waaronder natuurlijk de bedrijfsnaam, maar ook het aantal medewerkers, het aantal jaren actief, dat zijn echt de dingen wie wij daaruit halen en vervolgens inladen in ons CRM-systeem. Het is dus eigenlijk meer een beginpunt, bij Bedrijven op de Kaart is een vertrekpunt voor het suspecteren van, of acquisitie plegen op relevante organisaties”.
Philip is erg tevreden over de samenwerking met Fendorse. “Fendorse denkt goed mee in de organisatie. We worden niet behandeld als een nummer maar echt als een klant. En ook proactief meedenkend.”
Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze case? Neem dan contact met ons op via deze link!